top of page
Header-logo.png

"Een gezondheidstechniek
voor een optimaal
functionerend lichaam"

Body Stress Release is een gezondheidstechniek die alles te maken heeft met lichaamsspanning, spierspanning en zenuwbanen. Wanneer je Body Stress Release letterlijk vertaalt in het Nederlands staat er ‘lichaam(s)spanning vrijmaken’.

Wat is Body Stress

Ieder mens heeft dagelijks te maken met verschillende vormen en manier en van spanningen, overbelasting en stress. Dit is niet erg, hier kan een gezond lichaam prima mee omgaan.  Alleen als er teveel stress ontstaat of als de stress alsmaar blijft aanhouden raakt het lichaam overbelast. Wanneer het lichaam de spanning niet meer op een natuurlijke wijze kan verwerken wordt deze vastgezet in de spieren. Deze vastzittende spierspanning noemen we Body Stress. Door Body Stress kunnen er blokkades in het zenuwstelsel van ons lichaam die allerlei verschillende klachten kunnen veroorzaken.

Overbelasting op ons lichaam, Body Stress, kan op veel verschillende manieren ontstaan, zowel op fysiek, emotioneel als op mentaal gebied. Bijvoorbeeld belastend werk uitvoeren of jarenlang in dezelfde (verkeerde) houding werken of zitten. Maar ook ingrijpende gebeurtenissen of langdurige problemen kunnen voor overbelasting, en dus voor Body Stress zorgen.

IMG_5777.jpg
IMG_5771.jpg

Behandeling

Body Stress Release is een gezondheidstechniek die het lichaam aanzet tot het loslaten van deze spierspanning/body stress en er zo voor zorgt dat de vastzittende spieren zich weer laagje voor laagje los gaan laten zodat de blokkades verdwijnen. BSR zet een proces in gang van loslaten en herstellen. Dit heeft tijd nodig. Het proces wordt standaard opgestart met de eerste drie behandelingen. Het is de bedoeling om dit op de 1e, 4e en 11e dag te laten gebeuren.

Tijdens een behandeling bij Body Stress Release blijft de cliënt volledig gekleed en komt deze te liggen op de behandelbank. De practitioner voert een aantal testen uit op het lichaam om nauwkeurig de plaatsen en richting van de spanning te bepalen. Dit gebeurd door lichte druk uit te oefenen op een bepaalde plaats in een bepaalde richting op het lichaam. Op deze manier werkt het lichaam als een biofeedback mechanisme en geeft de nodige informatie terug.

Door het uitvoeren van een druk-impuls door de practitioner op de juiste plaats in de juiste richting, wordt het lichaam aangespoord de spanning los te laten en het herstelproces in werking te zetten. Body Stress Release is een zachte en vriendelijke techniek die niet over de weerstand van het lichaam heen gaat.

bottom of page